Saturday, August 29, 2015

Ehdotuksia tekijyyden osoittamiseksi


Paavolan tammi

Oakalo

Suvi Ermilä, Pia Grüter, Thomas Heib, Riikka Keränen, Pia Lindman, Niko Nurmi, Emilio Zamudio-Murillo

Oakalo (viitaten tammen englanninkieliseen nimeen sekä Posivan ydinjätteen loppusijoituslaitokseen Onkaloon) on sekä taiteellinen että liiketoiminnallinen kokeilu, jolla tutkimme tapoja tuottaa tammista pitkäaikaisia ympäristömyrkkyjen säiliöitä. Aiomme eri keinoin kehittää tammesta poikkeuksellisen vastustuskykyistä ja sitkeää ja hakea tammillemme lainsuojaa tekijänoikeus-, patentti- tai muiden lakien pohjalta. Näin pyrimme varmistamaan puidemme häiriöttömän monisatavuotisen kasvun.

Oakalo on omavarainen raskasmetallien ja hiilidioksidin keräys- ja varastointijärjestelmä. Lisäksi, elämänkaarensa aikana Oakalo tuottaa terhoja, joita voi käyttä ravintona tai siemeninä uusille Oakaloille. Valmiin Oakalon voi käyttää rakennusaineena ja täten jatkaa raskasmetallien säilytystä, tai siitä voi erittää sen keräämät raskasmetallit uusiokäyttöön – riippuen tulevaisuuden tarpeista. Kun tammi poistetaan elämänkaarensa lopussa maasta, on maa myrkkyvapaana jälleen viljelykelpoista.


Koska hankkeemme on riippuvainen yksittäisen olemassa olevan viisisatavuotisen tammen hyödyntämisestä, pyrimme tuomaan laajempaan keskusteluun elävän olennon kloonaukseen liittyvät eettiset kysymykset taiteessa ja liiketoiminnassa, silloinkin kun on kyse pyrkimyksestä puhdistaa maaperää tai suojella kloonattua lajia itseään. Voimmeko ihmisinä väittää olevamme jonkin luonnossa esiintyvän elämänmuodon tekijöitä tai omistajia?TaimiaHelsingin Lauttasaaressa järjestettävällä LARU15 Human Era -ympäristötaidefestivaalilla ehdotamme neljää eri tapaa jolla tammemme voitaisiin tavaramerkitä – jokaisen tavan edustaessa yhtä näkökulmaa yllä olevaan eettiseen kysymyksenasetteluun.

Laru15 Human Era

1 comment:

  1. LE-MERIDIAN FINANCING SERVICES. the loan company that grant me loan of 5,000,000.00 USD When other loan investors has neglect my offer but Le_Meridian Funding Service grant me success loan.they are into directly in loan financing and project  in terms of investment. they provide financing solutions to companies and individuals seeking access to capital markets funds, they can helped you fund your project or expand your business.. Email Contact:::: lfdsloans@lemeridianfds.com Also  lfdsloans@outlook.com or Write on whatsapp Number  on    1-(989-394-3740)Good Intend,

    ReplyDelete